22. června 2017

čtvrtek, června 22, 2017
2 komentáře štítky

 Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i pořídila. Která to je? 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



20. června 2017

Název: Prozřetelnost ohně
Žánr: Fantasy
Díl: Kronika Netesaného trůnu #2
Počet stran: 528
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Fantom Print

Anotace: 
Spiknutí, které mělo zničit vládnoucí rod annurské říše, není ani zdaleka u konce. Adare poté, co odhalila identitu vraha svého otce, prchá z Paláce úsvitu. Hledá spojence, s nimiž by se mohla postavit převratu, který měl svrhnout její rodinu. Jen málokdo jí důvěřuje, avšak poté, co se jí – jak sama věří – dotkla bohyně Intarra, božská patronka říše, se k ní lidé začnou přidávat, aby jí pomohli získat zpět hlavní město. Armády se připravují na velký střet a hrozba barbarských hord přinutí rivaly sjednotit se proti společnému nepříteli. Valyn, odpadlík od nejelitnější bojové síly říše a Adarein bratr, se bez jejího vědomí spojil s útočícími kočovníky. Strašlivé volby, k nimž jsou oba přinuceni, by mohly vést k nevyhnutelné válce mezi nimi. Mezi Valynem a Adare se však ocitá jejich bratr Kaden, právoplatný dědic Netesaného trůnu, který s pomocí dvou podivných společníků pronikl do hlavního města Annuru. Jejich znalost tajné historie, která stojí za těmito událostmi, by mohla Annur zachránit, nebo také zničit.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



18. června 2017

Název: Halt v nebezpečí
Autor: John Flanagan 
Žánr: Fantasy 
Díl: Hraničářův učeň #9
Počet stran: 432
Rok vydání: 2014 
Nakladatelství: Egmont 

Anotace: Pronásledování zločinců může být smrtelně nebezpečný úkol - dokonce i pro hraničáře. Halt, Horác a Will sledují Tennysonovu stopu z Clonmelu přes Piktu až do Araluenu. Falešný kazatel se svými nohsledy unikl v Hibernii spravedlnosti a Halt nechce dopustit, aby se totéž stalo znovu. V Hibernii porazil Will jednoho z Tennysonových genoveských nájemných vrahů - jenže ještě dva zůstali naživu. Bude Willovo a Haltovo mimořádné lukostřelecké umění stačit na to, aby je zachránilo před úkladnými vrahy? Nebo má Willův učitel před sebou svůj poslední boj?



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



16. června 2017

pátek, června 16, 2017
8 komentářů štítky

Dnes přišla na řadu trilogie Stříbrná kniha snů. Autorčinu sérii Drahokamy, kterou jsem vám tu už ukazovala, naprosto miluju, takže tu nebyla možnost, že bych si její další počiny nepořídila. A Stříbrná kniha snů má navíc naprosto perfektní obálky a zajímavý námět, takže bych po ní nejspíš sáhla i bez znalosti Kerstininy předchozí trilogie. Po přečtení musím konstatovat, že na Drahokamy to nemá ani zdaleka, ale když od nich odhlédnu a nebudu srovnávat, jedná se o velmi zajímavou, čtivou a milou oddechovku, u které se krásně odpočívalo. Sice nevím, jestli se někdy k sérii vrátím, ale rozhodně nelituju jejího přečtení nebo vlastnění. Své místo v mojí knihovně si totiž rozhodně zaslouží.

1) První stříbrná kniha snů - 2014 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
2) Druhá stříbrná kniha snů - 2015 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
3) Třetí stříbrná kniha snů - 2017 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



15. června 2017

čtvrtek, června 15, 2017
10 komentářů štítky
Poctivě plním svou druhou knižní výzvu, ve které jsem si dala za cíl přečíst 70 knih, a právě jsem dosáhla páté desítky, takže bych řekla, že se mi daří víc než dobře. Pojďme se tedy podívat na další desítku knih, co jsem v letošním roce přečetla.



41. Dům U tonoucí hvězdy - Julius Zeyer (128 stran) - květen, čteno poprvé, 3/5
42. Frantík a Bartoň - Josef Holeček (207 stran) - květen, čteno poprvé, 2/5
43. Rozina sebranec - Zikmund Winter (180 stran) - květen, čteno poprvé, 2/5
44. Červená kniha pohádek - Dagmar Ženková (108 stran) - květen, čteno poprvé, 5/5
45. O obrovské hrušce - Jakob Martin Strid (104 strankvěten, čteno poprvé, 5/5
46. Probuzení Simona Spiera - Becky Albertalli (296 stran) - květen, čteno poprvé, 5/5
47. Knížka o Babičce - Václav Černý (117 stran) - květen, čteno poprvé, 3/5
48. F. L. Věk I. - Alois Jirásek (228 stran) - květen, čteno poprvé, 3/5
49. Prozřetelnost ohně - Brian Staveley (528 stran) - červen, čteno poprvé, 4/5
50. Nebezpečně blízko - Linda Howard (256 stran) - červen, čteno poprvé, 3/5
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



14. června 2017

Název: Nebezpečně blízko
Autor: Linda Howard
Žánr: Romance
Počet stran: 256
Rok vydání: 2009
Nakladatelství: Alpress

Anotace: Když se Bailey vydá na dovolenou, netuší, jak velké dobrodružství ji čeká. Při přeletu hor vysadí motor letadla a pilotu Cameronovi se jen s potížemi podaří nouzově přistát. Oba jsou zranění a Bailey si uvědomuje, jak těžké bude přečkat v mrazivé divočině. Že jim jde opravdu o holý život, to se jim potvrdí po zjištění, že havárie jejich letadla nebyla žádná nehoda...





Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12. června 2017

pondělí, června 12, 2017
17 komentářů štítky ,
V sobotu jsem měla narozeninovou oslavu s celou rodinou. Narozeniny jsem sice měla už v květnu, ale oslava byla jako obvykle začátkem června, aby se mohlo být na zahradě - a taky to byl jediný termín, který se hodil všem, jinak byl vždycky někdo v práci. :)

No, a jak už u mě bývá zvykem, opět jsem dostala knížky, které jsem si vybrala, takže pokud vás to zajímá, rozhodně se můžete mrknout: 

Babička mi koupila Neobyčejné od Victorie Schwab (už mi hlásila, že si je pak ode mě půjčí a taky přečte :D) a strejda Bronzový klíč s Královnou ohně.

Druhý strejda a brácha se mi postarali o první čtyři díly Kroniky železného druida, na které jsem se neskutečně těšila, takže se do nich určitě pokusím během léta pustit. Pak si jen budu muset dokoupit ještě ten pátý díl.

Ale tím největším dárkem ze všech se rozhodně stalo sběratelské vydání Odkazu dračích jezdců od rodičů. O to jsem nikoho nežádala, takže jsem absolutně netušila, že ho dostanu. Byla jsem v naprostém šoku a zároveň euforii, když jsem ho vybalila! Rodiče mi tím udělali neskutečnou radost! :)
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10. června 2017

Název: Probuzení Simona Spiera
Žánr: Young adult
Počet stran: 296
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: 
Yoli

Anotace: 
Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávných rukou a Simon se stane obětí vydírání: buď udělá, co se po něm chce, i když se mu to příčí, nebo riskuje, že si tajné e-maily přečte celá škola. V sázce je však ještě mnohem víc – plachého Bluea by nechtěná publicita mohla vyděsit a Simon už by nikdy nezjistil, kdo Blue ve skutečnosti je… 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This